Nieuwsbrief GLOEI augustus 2014
 
Email Header

Nieuwsbrief GLOEI coöperatie UA d.d. 19 augustus 2014

Postbus 7101, 5980 AC Panningen  •  info@gloeipeelenmaas.nl  •  Henriette Stroucken 06 3023 0029
yd2

Themabijeenkomst: subsidies en projectondersteuning

Woensdag 3 september (16-18u) organiseert GLOEI in BOEZst Maasbree een speciale netwerkbijeenkomst rond subsidies en ondersteuning voor projecten (bv fondsenwerving, projectmanagement). Vertegenwoordigers van verschillende fondsen en andere partijen geven een toelichting op hun beleid en voorwaarden. Het gaat om het Innovatiehuis MKB Keyport 2020, Greenport Venlo Innovation Center, Trias-Subsidies, CMN Nederland en Jemo
Een niet te missen kans voor GLOEI-leden die concreet aan de slag willen of al bezig zijn met projecten! 
De bijeenkomst is ook toegankelijk voor niet GLOEI-leden. Zij betalen 22 euro (betalen bij aankomst) en zijn daarmee direct GLOEI-lid voor een jaar. Aanmelden via info@gloeipeelenmaas.nl of kijk op Ning
​Zet ook alvast de datum van de volgende netwerkbijeenkomst in jullie agenda: woensdag 1 oktober (16-18u, BOEZst). Het thema maken we later bekend. 

Bestuursleden gezocht

Het bestuur van GLOEI is nog steeds een interim-bestuur. In februari kiezen de leden het nieuwe bestuur. Daarom zijn we op zoek naar mensen die zich kandidaat willen stellen.
Belangstellenden kunnen zich melden bij Henriëtte Stroucken: info@gloeipeelenmaas.nl
yd2

Vernieuwing Ning-netwerk

GLOEI werkt aan een vernieuwing van het Ning-netwerk en zijn functies. Dit kan een upgrade en optimalisatie zijn. GLOEI heeft vooruitlopend hierop een groep aangemaakt in LinkedIn. De groep wordt eind augustus opengesteld voor iedereen. Heb je je frisse of dwarse ideeën over het digitaal netwerk van GLOEI? Neem dan deel aan de groep GLOEI social media in Ning of reageer in LinkedIn.
Meer informatie? Frank Wijnen 06 15961908.

Vrijwilligers gezocht voor communicatie, events

GLOEI zoekt (aspirant-)leden die zich willen inzetten voor de communicatie van de organisatie. Het gaat om advisering en uitvoering van (strategisch) communicatiebeleid, maar ook om praktische werkzaamheden.
Ook is er behoefte aan mensen die zich specifiek bezig houden met de organisatie van speciale ‘events’, zoals bijvoorbeeld de jaarvergadering.
Heb je belangstelling voor, en affiniteit met één van deze onderwerpen? Neem dan contact op met Henriëtte Stroucken, coördinator van GLOEI: info@gloeipeelenmaas.nl

Voortgang SIF

Zoals bekend is de eerste fase van de SIF-metamorfose afgerond met het intrekken van de eerste huurder: de gemeente. Momenteel lopen besprekingen met enkele andere potentiële huurders, waarvan één in een afrondende fase is.
Het plan voor grootschalige opwekking van zonne-energie door SIF (i.s.m. Peel Energie) heeft vertraging opgelopen: een eerste scenario voor plaatsing van zonnepanelen op het dak, deels gefinancierd met SDE-subsidie van de Rijksoverheid, bleek financieel niet haalbaar. Er wordt nu naar een andere mogelijkheid gekeken. 
yd2

(Veel) meer over duurzaamheid…

De bibliotheek biedt een schat aan informatie over duurzaamheid. Op de themapagina (zie link) kan iedereen naar hartelust rondstruinen door alle mogelijke thema’s: energie, cradle to cradle, duurzame kleding, verstandig omgaan met eten, duurzaam zaken doen, de heilzame effecten van de economische crisis enz.
De bibliotheek was als uitlener van boeken de opkomende deeleconomie (‘Delen is het nieuwe hebben’) natuurlijk al vér vooruit!

yd2
yd2

Peel Energie naar de dorpen

Peel Energie, dat vanaf 1 september stroom en gas gaat leveren aan de eerste klanten (waaronder SIF), begint deze week met een rondje langs de dorpsoverleggen in Peel en Maas. Doel is om uit te leggen wat Peel Energie wil én hulp krijgen bij het organiseren van een informatieavond in elke kern.
Deze bijeenkomsten zijn deels bedoeld om klanten te werven en om in contact te komen met plaatselijke energieproducenten (bv. agrariërs) bij wie Peel Energie energie kan inkopen. Verder zijn de informatieavonden bedoeld om burgers en bedrijven enthousiast te maken om zelf de handen uit de mouwen te steken: iedereen kan zijn eigen bijdrage leveren aan het produceren en afnemen van duurzame energie.
Info: Jo van den Beucken (06-51587456).

Abonneren op de Nieuwsbrief

Leden van GLOEI krijgen deze Nieuwsbrief automatisch per mail toegestuurd. Andere geïnteresseerden kunnen zich abonneren. Opgave kan door op onderstaande link te klikken.